дома Родителство

Родителство

Како да ги поддржиме и задржиме вработените родители

Минатата недела имав видео повик со извршниот тим на Mailchimp и мојата најмала ќерка Џејн се разбуди, плачејќи. Го исклучив видеото, ги...

Што мајчинството мoже да ве научи за претприемништвото

Повеќето луѓе најверојатно ќе ви кажат дека започнување сопствен бизнис со новородено бебе можеби и не е баш добра идеја, но токму...

Пандемијата ги одвраќа жените од претприемништвото

Во август 2019 год, Светскиот економски форум објави статистика што би требало да не` освести: ако трендовите продолжат, ќе бидат потребни 208...

САД: Вработените мајки се под огромен притисок

За Клара Васкез, сертифициран обезбедувач на домашна нега, во земјоделскиот град Санисајд, во државата Вашингтон, пандемијата создаде ново ниво на анксиозност. „Тука...

Грижата за децата е клучна за економското закрепнување на...

Флексибилни работни договори, понуди за детска грижа што можете да си ги дозволите и обука за нови работни места се клучни аспекти...

Кризата со детската грижа го ограничува претприемачкиот потенцијал на...

За жените, особено за оние од малцинствата, грижата и претприемништвото се испреплетени. Многу жени кои започнуваат да градат сопствен бизнис зависат од...

Како да им помогнеме на децата да развиваат социјални...

Образовните системи во многу земји почнуваат да најавуваат планови како ќе се одвива наставата оваа есен, но во САД изгледа дека милиони...