нови објави

Little Sophia – мини робот што ги учи децата и разговара...

Hanson Robotics компанијата од Лос Анџелес, којашто го создаде човеколикиот робот Sophia, сега на пазарот претстави помала верзија наречена Little Sophia. Станува збор за мини...

Како полесно да прифатите промена

Голем број од луѓето тешко прифаќаат промена без разлика за што станува збор, промена на работното место, промена во приватниот живот. Понекогаш и кога...

Како луѓето да ја забележат вашата интелигенција

Како да ги истакнете своите таленти и вештини во право светло, прав момент и пред вистинските луѓе. Меки вештини За вашата интелигенција да дојде до израз...

Како стресот да го претворите во мотивација

Фото: Pixabay Би било од голема полза доколку успееме барем мал дел од стресот да го претвориме во мотивација за работа. Ако го користиме ефективно,...

бизнис

Секоја жена е посебна на свој начин и моќна...

Вчера во хотелот Гарден СПА во Скопје се одржа интересен настан за жените од Women in Adria MK и  жените во бизнисот од ИМЕ програмата со...

Посебноста на жената во бизнисот – отворен настан на WA Македонија...

Women in Adria MK заедно со жените во бизнисот од ИМЕ програмата ве покануваат на средба на којашто ќе се зборува на тема Посебноста на жените...

Што е mystery shopping?

Mystery shopping или во превод тајно купување подразбира ангажирање на претходно едуцирани тајни купувачи, кои на барање на одредена компанија се преправаат дека се...

Кариера

Како да одржите одлична презентација пред голема публика

Како да направите одлична презентација што публиката долго време ќе ја помни и раскажува? Одговорот во продолжение. Подготовка и вежбање Тремата е сосема нормална кога треба да...

Што треба да направите за да имате квалитетен професионален живот

Колку квалитетен ќе ви биде професионалниот живот во голема мера зависи од вас самите. Добро познатата изрека дека “една изгубена битка не значи и...

Кое е најлошо време да дадете отказ

Во животот можат да се случат многу непредвидени ситуации. Од огромно значење е тогаш да се остане со мирна глава, да се размисли и...

Како да го одберете вистинскиот работник?

Како да знаете дека сте го одбрале вистинскиот кандидат за работното место? Постојат неколку начини да направите проверка пред да одлучите. Во продолжение некои...

Динамичен живот

Little Sophia – мини робот што ги учи децата и разговара со нив

Hanson Robotics компанијата од Лос Анџелес, којашто го создаде човеколикиот робот Sophia, сега на пазарот претстави помала верзија наречена Little Sophia. Станува збор за мини...