домаКомуникација

Комуникација

Како тешките одлуки да ве доведат до позитивни резултати

Последните 12-18 месеци беа дефинирани од тешки одлуки. Овие одлуки често пати се носеа од неопходност и покрај тоа што имаа ужасни последици. Бидејќи...

Четири нови вештини што треба да се идентификуваат кај...

Пред пет години, Светскиот економски форум го објави „Извештајот за иднината на работните места“ во кој се предвидуваат вештините што им се потребни на...

Чекори што лидерите можат да ги преземат за да...

Истражувањата покажуваат дека кога луѓето ја сметаат нивната работа за значајна, нивната ефикасност и ставот кон работното место значително се подобруваат. Нудиме стратегија што...

Важноста на лидерските вештини во технолошката ера

Новите трендови во развој, како што се вештачката интелигенција, машинското учење, роботиката и други врвни технологии го трансформираат начинот на кој работиме и го...

Моделот на златниот круг: Теоријата за вредносната пропозиција на...

Експертот за лидерство, Сајмон Синек, можеби е најмногу познат по едно од најпопуларните предавања одржани на конференциите ТЕД. Теоријата за златниот круг објаснува како...

Охрабрете ги вработените да ви дадат критички повратни информации

Поминаа десет години откако бев ко-автор на напис објавен во HBR – „Како да се направите себеси неопходни“, со Џон Х. Зенгер и...

Приказната и чувствата

Што доаѓа прво? Чувствата, фактите, или приказната што си ја раскажуваме себеси што води до чувствата? – вака ја започнува својата статија Сет Годин,...

Како соодветно да му се заблагодарите на вашиот тим

Не станува збор за пари „Парите се компензација,“ вели д-р Боб Нелсон - светски признат авторитет од областа на оддавањето признание и поттикнување ангажман кај...