домаДом

Дом

САД: Вработените мајки се под огромен притисок

За Клара Васкез, сертифициран обезбедувач на домашна нега, во земјоделскиот град Санисајд, во државата Вашингтон, пандемијата создаде ново ниво на анксиозност. „Тука сум за...

Кризата со детската грижа го ограничува претприемачкиот потенцијал на...

За жените, особено за оние од малцинствата, грижата и претприемништвото се испреплетени. Многу жени кои започнуваат да градат сопствен бизнис зависат од обезбедената грижа...

Како да им помогнеме на децата да развиваат социјални...

Образовните системи во многу земји почнуваат да најавуваат планови како ќе се одвива наставата оваа есен, но во САД изгледа дека милиони деца нема...

Пандемијата ќе го смени начинот на кој градиме домови...

Без разлика дали станува збор за самолепливи ленти поставени на 2 метри раздалеченост на подовите на супермаркетите, или екрани од плексиглас во рестораните, физичките...

Sprout – пенкало што “завршува“ како саксиско растение

Фото: Sprout  Sprout се одржливи, еколошки моливи направени од 100% природна глина, графит базиран на јаглерод, еколошко дрво и биоразградлива капсула што содржи семе. Идејата за...

Innerneed – долготраен кујнски сунѓер отпорен на бактерии

Голем број на бактерии во кујната доаѓаат од сунѓерите што најчесто се користат за миење на садови. Иако се советува често да се менуваат,...

Како да заштедите додека купувате

Многу често се случува да потрошиме повеќе од планираното кога одиме да пазариме во маркети или друг вид на продавници. Следниве неколку совети ќе...

Во духот на празничната атмосфера

Божиќните празници се на прагот и сите ја чувствуваме возбудата што ја носат. За некој тоа е подарок, за друг дружба со пријателите, со...