hristina

Little Sophia – мини робот што ги учи децата и разговара со нив

Hanson Robotics компанијата од Лос Анџелес, којашто го создаде човеколикиот робот Sophia, сега на пазарот претстави помала верзија наречена Little Sophia. Станува збор за мини робот, висок само 36 сантиметри,...

Како полесно да прифатите промена

Голем број од луѓето тешко прифаќаат промена без разлика за што станува збор, промена на работното место, промена во приватниот живот. Понекогаш и кога промената е на подобро ни...

Финалната листа на Apple за 2019 содржи 230 нови емотикони

Apple доби одобрување од Unicode Consortium за финалната листа на емотикони за годинава, којашто вклучува 230 нови виртуелни фигури. Некои од новите емотикони се фламинго, видра, куче чувар, вафла, индиски храм,...

Како луѓето да ја забележат вашата интелигенција

Како да ги истакнете своите таленти и вештини во право светло, прав момент и пред вистинските луѓе. Меки вештини За вашата интелигенција да дојде до израз потребни ви се меки вештини....

Sprout – пенкало што “завршува“ како саксиско растение

Фото: Sprout  Sprout се одржливи, еколошки моливи направени од 100% природна глина, графит базиран на јаглерод, еколошко дрво и биоразградлива капсула што содржи семе. Идејата за Sprout започна од неколку студенти...

Како стресот да го претворите во мотивација

Фото: Pixabay Би било од голема полза доколку успееме барем мал дел од стресот да го претвориме во мотивација за работа. Ако го користиме ефективно, може да постигнеме многу... треба...