дома Стартап компании

Стартап компании

Како стартап компаниите да преминат од режим на опстанок...

Неконвенционалната вистина е дека стартап компанија треба многу ретко да работи во режим на опстанок – живеењето од една продажба до...

Како да започнете бизнис со ич пари

Што имаат заедничко Хјулит-Пакард, Сабвеј и Мател? Освен што се глобални брендови, сите овие компании го започнаа бизнисот со речиси никаков почетен...

Стартап основачи, престанете да бркате слава, само работете на...

Основачи на стартап компании во потрага по слава и богатство ме контактираат барем еднаш месечно. Таквите лесно се забележуваат: обично имаат објавено...

Како претприемачките способности можат да им помогнат на младите...

Овие денови лошите вести никако не поминуваат, без разлика дали станува збор за нови варијанти на Ковид-19, затворање на бизниси или растечка...

Пред да ги вклучите клиентите во вашиот стартап процес...

Повеќето совети за амбициозните претприемачи овие денови се повикуваат на идејата дека треба да излезат од канцеларија и да зборуваат со потенцијалните...

Зошто е најдобро да се основа стартап компанија за...

Со невидени кризи доаѓаат и невидени можности. Можеби звучи спротивно на здравиот разум кога ни се чини дека светот забавува и се...

Ангажирањето хонорарни професионалци ќе и` помогне на вашата стартап...

Индустријата на хонорарни работници во Европа, во последните неколку години, достигна небесни височини. Во моментов, околу 11 милиони лица работат во хонорарната...

ЕУ за првпат ќе може да биде акционер во...

Европската Унија за првпат ќе може да стане директен акционер во стартап фирми преку создавањето на еден од најголемите инвестициски фондови на...