дома Работа од дома

Работа од дома

Како да ја направите домашната канцеларија место кое мотивира

Оваа зима, експертите се подготвуваат за двоен удар од замавот ментални проблеми поврзани со пандемијата. Според некои истражувања, симптомите на депресија се...

Во пандемијата вмрежувањето е единствената светла точка за жените...

Насловите во медиумите поврзани со жените кои работат и нивните проблеми и предизвици се намножија за време на пандемијата на коронавирус. Поголемиот...

Како пандемијата ќе ја диктира организацијата на работната средина...

Во 1930 год, економистот Џон Мајнар Кејс предвидел дека нашите работни обврски ќе се намалат до 15 часа неделно бидејќи технологијата ќе...

Како да ги поддржиме и задржиме вработените родители

Минатата недела имав видео повик со извршниот тим на Mailchimp и мојата најмала ќерка Џејн се разбуди, плачејќи. Го исклучив видеото, ги...

Каква судбина ги чека европските старатап компании во 2021...

Ова време минатата година, бизнис сајтот Sifted подготви листа на поприлично точни предвидувања за годината што измина. Колумнистот Николас Колин предвиде дека...

Навики што треба да ги отфрлиме во 2021ва за...

Со пристигнувањето на 2021 година,  кога правиме осврт на навиките што сме одлучиле да ги напуштиме во 2019 година, и да усвоиме...

Во очи на божиќните празници Европа се заклучува

Поради влошената епидемиолошка состојба, во очи на божиќните и новогодишните празници, европските земји ги заоструваат веќе воведените рестриктивни мерки, пренесува Танјуг.

Професионалните Дедо Мразовци се прилагодуваат на Божиќ онлајн

Без разлика дали признаваме или не, повеќето од нас носеле долен дел пижами или тренерки на барем еден онлајн повик, и излегува...