домаРабота од дома

Работа од дома

Промени што бизнис лидерите треба ги земат предвид ако...

Како бизнис лидери, влеговме во една сосема нова реалност: пандемијата принуди голем број сопственици на бизниси одново да проценат како во моментов функционираат традиционално...

Работењето на далечина ќе опстои во далечна иднина

Мерките за спречување на ширењето на коронавирусот го забрзаа преминот кон работа на далечина, така што бројот на Европјани кои работат на овој начин...

Зошто планирањето помага во справувањето со стресот предизвикан од...

Минатата недела, двајца блиски пријатели мораа да ги одложат плановите за свадба. „Знам дека е ова е задоцнето,“ едниот од нив напиша во порака...

Првите 35.000 домашни платежни картички од НЛБ Банка веќе...

НЛБ Банка започна со процесот на издавање домашни платежни картички. Веќе се изработени првите 35.000 картички и истите се во фаза на дистрибуција. Од...

Конференција на мајки претприемачи во организација на Women in...

“Мораме да бидеме свесни дека домашната канцеларија е инкубатор, но не и акцелератор на женското претприемништво. Со сите обврски поврзани со децата, дневно ни...