домаПсихологија

Психологија

Како да им пристапите на стрес факторите за да...

Нашите врели копчиња постојано се притискаат. Луѓето не` навредуваат, ситуациите не излегуваат така како што сме се надевале и стресот се активира, пишува Бјанка...

Зошто поставувањето високи цели е важен чин

Можеби звучи елементарно, но нашите анегдотални докази покажуваат дека ако компаниите активно поставуваат високи цели тоа вообичаено води до раст на бизнисот и одржливост. Секако,...

Шест моќни фактори за исклучителен раст

Во 1980тите, Лу Памбианко, психолог кој работи Гешталд терапија, заедно со Дејв Ричардс и Кен Марино, ја основаа консултантската фирма, Corporate Development Partners, која работи со...

Зошто духовноста е клучна за претприемачки успех

Стив Џобс, ко-основачот на Апл и долгогодишен извршен директор на компанијата, најмногу е познат поради тоа што беше изумител, иноватор и еден од најуспешните...

Дали лидерите се попаметни од другите?

Дали луѓето би претпочитале да бидат водени од некој паметен или глупав? Иако прашањето ретко се поставува, безбедно е да претпоставиме дека повеќето би...

Пет начини како успехот може да ја промени личноста

Кога размислувате за вистински успешните луѓе што или ги познавате или ги следите преку медиумите, кои лични квалитети сметате дека се нивни главни карактеристики?...

Како пак да научите да воспоставувате контакт со очи

Како што почнуваме да се враќаме на деловните состаноци со физичко присуство и на нашиот личен живот, правиме голем социјални и лични прилагодувања. Бидејќи во...

Когнитивна флексибилност – клучна за учењето и креативноста

Коефициентот на интелигенција (IQ) често пати се смета за клучен фактор за успех, особено во области како што се науката, иновирањето и технологијата. Всушност,...