домаПсихологија

Психологија

Како работата можe да ви помогне да ја надминете...

Годината 2020та е синоним за кризи: пандемија, граѓански непокор поради расна неправда, финансиска нестабилност, тековна климатска криза и политички превирања. Додека сите Американци се...

Како да се справите со лош шеф

Ако сте еден од многумината кои сметаат дека работат за тежок и непријатен шеф, не сте сами. Според еден скорашен извештај на 15Five, една...

Како да изградите лична отпорност во година исполнета со...

Во време на повисоки нивоа на стрес и болка, потребно е повеќе од верба во вашата способност за надминување препреки. Потребна е отпорност, смета...

Прекумерното користење социјални медиуми може да биде штетно, но...

Ако дневно поминувате часови на вашиот телефон проверувајќи ги социјалните медиуми, тогаш нема ништо невообичаено во вашето однесување. Просечниот корисник на интернет поминува два...

Пандемијата може да влијае на нашата способност да носиме...

Како некој кој во минатото се соочил со ментални проблеми, на мојата целокупна отпорност низ пандемијата, би и` дал оцена 3+. Не е одлично,...

Кошмарот со јавното говорење: како да ги замолчите силеџиите...

Како воин кој работи фасцилитација на процеси, сум сретнала голем број натрапници и сум научила како да се справам со нив. На почетокот на...

Замки што говорот на телото ги наложува за жените...

Една директорка имала проблеми во справувањето со нејзините колеги мажи. „Им се допаѓам, но никогаш не ме сфаќаат сериозно,“ се пожалила таа. „Како да...

Како да ја направите домашната канцеларија место кое мотивира

Оваа зима, експертите се подготвуваат за двоен удар од замавот ментални проблеми поврзани со пандемијата. Според некои истражувања, симптомите на депресија се околу три...