домаПсихологија

Психологија

Добрите лидери знаат како да постигнат рамнотежа меѓу човечките...

Речиси секој аспект од нашите животи може да се осмисли како чин на држење рамнотежа. Компромис и соработка се основните белези на доброто граѓанство,...

Како лидерите да ја зголемат посветеноста на вработените кон...

Менаџирањето со луѓе може да биде најтешкиот дел од работата. Одличен менаџер знае како да извлече најмногу од повеќето вработени, без разлика дали тие...

Ново истражување разјаснува зошто некои луѓе се помалку продуктивни...

Дали работењето од дома за време на карантините ги направи луѓето попродуктивни или не? Во последно време ова е тема на жива дебата. Многу компании...

Како работењето од дома го измени начинот на кој...

Пред многу години, една моја пријателка која во тоа време работеше како моден дизајнер за сноуборд линија во компанија за атлетски помагала, работеше од...

Како да стекнете поголема самодоверба на деловните состаноци

Групните состаноци можат да бидат застрашувачки. Голем број луѓе во една организција, често пати на различни нивоа, седат на исто место и се расфрлаат...

Зошто заморот предизвикан од Зум посилно ги погодува жените...

За време на состаноци на Зум со колеги, вообичаено држам втор, таен состанок со моето сопствено лице. Разговорите за време на овие состаноци-во-состаноци можат да...

За да бидете поуспешни, следете го советот на Елон...

Кога Њујорк Тајмс неодамна ги замоли своите читатели да размислат за лекциите што ќе ги извлечат од пандемијата, една жена од Џорџија одговори: „Нема...

Емпатијата меѓу вработените е клучна за закрепнувањето по пандемијата

Со имплементацијата на програмите за вакцинација и намалувањето на рестриктивните мерки, голем број луѓе со нетрпение чекаат да се вратат кон некаков вид нормалност....