домаПотрошувачки навики

Потрошувачки навики

Што ги прави клиентите вредни за вашиот бизнис?

Секој претприемач знае дека клиентите се важни. Без клиенти, нема да имате бизнис. Тие се покровителите кои ги купуваат вашите производи и услуги, и...

Борбата е вистинска: клиентите имаат проблеми со купување

Мит е дека корпоративните купувачи ја држат моќта над продавачите, дека продавачите имаат тешкотии во продавањето. Сепак, можеби токму спротивното се случува: купувачите имаат тешкотии...

Како да инкорпорирате приказни во вашите деловни презентации

Дали некогаш сте се прашувале што ги прави некои компании поуспешни од други? Тоа што го забрзува и осигурува нивниот успех се приказните за...

Како брендовите го зголемуваат профитот преку долги форми на...

Раскажувањето приказни е деликатна и значајна уметничка форма што ја има моќта да го постави брендот во рамките на поширок контекст во светот околу...

SheCommerce: За успешен бизнис потребна е верба во себе!

Нови знаења поврзани со електронската трговија, актуелните трендови во дигиталната економија, патот до успехот пренесен од страна на четири успешни жени претприемачи и, корисни...

Анкета: во време на пандемија трошењето на храна е...

Речиси една година по карантините наметнати од Ковид-19 во САД, Американците  размислуваат како пандемијата влијаела на нивните потрошувачки навики. Според скорашна анкета спроведена од...

Градењето бренд не е среќна случајност туку внимателно планирање...

Се` што ви треба е идеја, малку смелост, и празна гаража за да можете да го лансирате новиот глобален бренд, така? Ова е приказната...

Зошто следбениците на социјалните медиуми можеби нема да ви...

Социјалните медиуми се важни, но дали некогаш се запрашуваме зошто? За некои, причината е јасна. Откако ќе ги анализираат нивните канали за привлекување нови...