дома Одржливост

Одржливост

Како да ја направите домашната канцеларија место кое мотивира

Оваа зима, експертите се подготвуваат за двоен удар од замавот ментални проблеми поврзани со пандемијата. Според некои истражувања, симптомите на депресија се...

Зелена агенда, зелени економии и претприемништво

Софија Граматова Ристовска е еден од поистакнатите членови на ЦЕЕД Клуб на жени претприемачи и менаџери, вистински професионалец и жена која и...

Лидерски техники за успешна мотивација на работната сила

Лидерството е активен, тековен процес. Иако некои луѓе природно се подобри во охрабрување и мотивирање други, лидерството е вештина што може да...

Стратегија за интервјуирање што ќе привлече млади и различни...

Пандемијата на коронавирусот радикално го наруши светот на регрутирање нови вработени во 2020 год. Некои од овие промени ќе останат, вклучително и...

Што ќе содржи петтиот пакет економски мерки?

Премиерот Зоран Заев за време на вчерашната попладневна дебатата на седницата во Парламентот за пратенички прашања соопшти за што ќе се однесува...

СЕЕМЕН БИЗНИС: СЕМЕЈНАТА ДИНАМИКА ГО ПОТТИКНУВА РАЗВОЈОТ НА ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО

Повеќето семејни богатства се создадени благодарение на претприемач и неговите наследници кои успеале да го одржат наследството со текот на генерациите. Претприемачката...