дома Корпоративни иновации

Корпоративни иновации

Како поинаку да размислуваме за корпоративните иновации

„Сега, повеќе од кога било претходно, организациите мора да бидат подготвени да реагираат на новиот свет што се создава околу нив“. Ова...

Македонија ќе стане регионален стартап центар каде младите ќе...

Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, оствари средба...

Подемот на алгоритмите: како вештачката интелигенција го трансформира одржливото...

Во свет во кој одржливоста е клучен фактор во носењето инвестициски одлуки, вештачката интелигенција може да обезбеди подлабока јаснотија и увид во...

Како Ковид-19 ја промени маркетинг индустријата, според некои од...

Маркетинг индустријата, дури ни во време на најсериозна пандемија, и предизвици од различна природа, е индустрија што нема да застане. Во прилог...

Професионалната „тезгарска“ економија можеби ја чува тајната за брзото...

Според една скорашна статија на Financial Times, брзината и длабочината на влијанието на Ковид на профитот и загубата на компаниите е толку...

Facebook го промовира Instagram Lite, верзија на апликацијата создадена...

Вчера, Facebook објави дека компанијата почнала да тестира нова, полесна верзија на популарната апликација Instagram. Новата верзија има подобрена брзина и перформанси,...

Совети што треба да ги примени секој совесен потрошувач

Како што економското влијание на пандемијата на Ковид-19 продолжува, потрошувачите веќе внимаваат како и каде ги трошат парите. Покрај купувањето производи поврзани...

„Внатрешно претприемништво“ – новиот популарен тренд во корпоративното иновирање

Кога Џејмс Расел направи план за користење машинско учење со цел создавање специјализирани осигурителни производи за малите бизниси, тој се соочи со...