домаКако да станам претприемач

Како да станам претприемач

Основи на маркетинг на социјалните медиуми за мали бизниси

Креирањето цврста стратегија за социјалните медиуми за малите компании бара многу имагинација и вредна работа. Мала количина планирање може да ве однесе далеку. Во...

Единствената ретка навика што сигурно ќе ве однесе на...

Гласот се брои, статистиките за пандемијата, двоумењето за одењето на одмор. Консензусот заснован на факти општо познат како вистина се претвори во мизерно редок...

Интерактивна средба со фокус на важноста на менторството за...

Споделувањето лично искуство на екперстки претприемачи, менаџери или лидери, длабокото познавање на пазарот, конекциите, и пласманот на нови производи и услуги како клучна придобивка...

Како им помагате на другите да постигнат успех и...

Често се фокусираме на сопствениот успех. Тежнеењето за успех е клучно за тоа како растеме, учиме и развиваме. Понекогаш и не успеваме. Но, нашите...

Три стратегии за раст што малите бизниси можат да...

Кога станува збор за водење мал бизнис, морате самите да завршите голем дел од подготвителната работа. За добро или лошо, вие сте господар на...

Ако им помогнеме, новите мајки можат да ја пополнат...

Поправање на празнината во рододовата разноликост? Потребен е фокус на поддршката на жените претприемачи кои започнуваат семејство. Секако, постојат менторски програми, инкубатори со фокус на...

Пандемијата создаде нова генерација одлични претприемачи

Хенри Лангер има 12 години. Има тиркизна коса, живее во Лос Ангелес и има со што да се занимава по дома – две миленичиња...

Стартап компаниите треба да научат да лобираат

Стартап фирми се` повеќе заглавуваат во некои строго регулирани индустрии, и крајно време е да почнат да ги сфаќаат тие одредби сериозно. Одамна поминаа...