домаЖени лидери

Жени лидери

Добрите лидери често им оддаваат почит на нивните вработени

Во денешната професионална средина што постојано еволуира, луѓето вложуваат големи напори само за да го одржат темпото на работа. Транзицијата кон свет по Ковид...

SheCommerce: За успешен бизнис потребна е верба во себе!

Нови знаења поврзани со електронската трговија, актуелните трендови во дигиталната економија, патот до успехот пренесен од страна на четири успешни жени претприемачи и, корисни...

Замки што говорот на телото ги наложува за жените...

Една директорка имала проблеми во справувањето со нејзините колеги мажи. „Им се допаѓам, но никогаш не ме сфаќаат сериозно,“ се пожалила таа. „Како да...

Мерките за финансиска поддршка во нашата земја претставени пред...

Државни институции, организации што нудат финансиска поддршка, бизнис акцелератори, банки и не-финансиски институции и штедилници што имаат програми за поддршка на раст и развој...

Говорот на вашето тело кажува дали сте вистински лидер

Постојано ја гледам истата ситуација. Кога луѓето ќе дознаат дека сум истакнат говорник за говор на тело и лидерско присуство, сите го прават истото:...

Што подразбира успешното лидерство?

Лидерството е феномен кој тешко се дефинира во детали. Сите знаеме дека е важно, но малкумина можат точно да идентификуваат од што се состои...

Според Стив Џобс, изборот на кариерата ги одделува успешните...

Бизнис магнат, инвеститор, и пионер во технолошката индустрија, Стив Џобс почина во 2011 год, на 56-годишна возраст. Во текот на неговиот професионален живот, тој...

Голема заинтересираност за членство во ЦЕЕД Клуб на жени...

Создавање ЦЕЕД Клуб на жени претприемачи и менаџери и создавање локални ограноци во четири региони надвор од Скопје, тематски работилници како да ја направите...