домаFeatured

Featured

Првите 35.000 домашни платежни картички од НЛБ Банка веќе...

НЛБ Банка започна со процесот на издавање домашни платежни картички. Веќе се изработени првите 35.000 картички и истите се во фаза на дистрибуција. Од...

Македонија: Објавен јавен повик за зајакнување на конкурентноста на...

Министерството за економија го објави јавниот повик за финансиска поддршка за компаниите за зајакнување на конкурентноста во пост Ковид периодот. Оваа мерка предвидува финансиска поддршка од...

Дали маските ги маскираат нашите емоции?

Обединетото Кралство е последната од долгата листа земји кои наложија задолжително носење маски со цел спречување на ширењето на Ковид-19, а лицето мора да...

Зошто емпатијата е една од најзанемарените вештини во бизнисот

Беше убав сончев ден во април. Воздухот беше свеж и крцкав и претстојната прошетка даваше надеж дека ќе биде пријатна. Почнав да шетам на...

Македонија: Продолжува мерката за финансиска поддршка за исплата на...

Работодавачите и самовработените лица ќе можат да ја користат мерката за финансиска поддршка за исплата на плати од 14.500 денари, освен за месеците април...

Македонија: Финансиска поддршка од 20 милиони евра за зајакнување...

Министерот за економија Крешник Бектеши, на вчерашната прес-конференција во Владата, информираше дека ќе се обезбедува финансиска поддршка чија цел е зајакнување на конкурентноста на...

Како жена претприемач може да го израмни теренот за...

Факт бр. 1: Мажите во голема мера доминираат со светот на бизнисот, иако статистиките покажуваат општо покачување на бројот на бизниси во сопственост на...

Како да започнете бизнис кога економијата паѓа

Ковид-19 примори милиони компании одново да ги проценат сопствените бизнис модели, но што се случува со бизнисите што сè уште се идеи во умовите...