Mihaela Miova

Во тек се обуки за зајакнување на конкуретноста на жените на пазарот на трудот во повеќе општини

Кон средината на месец февруари, ЦЕЕД Македонија започна со спроведување на различни обуки наменети за жени од повеќе општини во земјава, поточно од општините Аеродром, Битола, Гази Баба, Кисела...

КОНКУРС за учество на стручни обуки за жени од општините Аеродром, Центар и Маврово Ростуше

Фондација ЦЕЕД Македонија во соработка со ЦЕНТАРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ  И ОБУКА НА ВОЗРАСНИ „ПОЛИТЕХНИЧКА АКАДЕМИЈА“- ПАБ од Битола објавува конкурс за учество на стручни обуки за педикир и маникир,...

Како побезбедно да се вратите во канцеларија

Многу работодавци би требало да усвојат „хибриден“ модел на канцелариска работа, при што некои вработени би работеле во канцеларијата, а други на далечина. Јасно комуницирајте ги плановите за работното...

Вториот бран на коронавирус може да предизвика полоша економска катастрофа, предупредуваат експертите

Американската економија се соочи со значителна загуба поради ситуацијата со коронавирус на национално ниво. На 29 април, Бирото за економски анализи објави дека бруто домашниот производ-БДП се намалил за...

5 работи што можеш сега да ги направиш за да се припремиш за бизнис светот по пандемијата

Социјално дистанцирање. Телемедицина. Самоизолација. Ова се зборови што на почетокот на 2020 година не беа дел од нашиот речник, но неколку месеци во новата декада сите ние секојдневно ги...

Британската EasyJet ќе почне со редовни летови во јуни

Најголемата нискобуџетна авиокомпанија во Британија, EasyJet, соопшти дека ќе започне со работа на 15 јуни - со воведување на мерки за заштита со цел намалување на ризикот на кој...