домаFeatured

Featured

Македонија: Субвенции во висина од 500 евра за семинари,...

Министерот за економија Крешник Бектеши на прес конференција денес најави уште една мерка за поддршка на туризмот која што беше најавена во третиот сет...

Вработените во Google ќе работат од дома до крајот...

Сундар Пичаи, главниот извршен директор на Google, им соопшти на своите вработени дека ќе работат од дома најмалку до крајот на годината, пренесува Business...

Зошто е важно да се поддржат локалните бизниси за...

Како родител на дете, ми се крши срцето кога гледам како сега локалните бизни се борат и едвај преживуваат поради негативните последици предизвикани од...

Животот е процес, развојот е опција

Животот е процес, развојот е опција – тоа е порака на Марина Анчевска, НЛП Мастер тренер, професионален коуч, мотивациски говорник, писателка, тренер по јога....

Мама Органа – меѓу првите компании во државата со...

Мама Органа е првата еко-социјална компанија во С. Македонија чија цел е промоција на циркуларна економија, родова еднаквост и креирање работни места за најранливите...