дома Организација

Организација

Како да ги поддржиме и задржиме вработените родители

Минатата недела имав видео повик со извршниот тим на Mailchimp и мојата најмала ќерка Џејн се разбуди, плачејќи. Го исклучив видеото, ги...

Навики што треба да ги отфрлиме во 2021ва за...

Со пристигнувањето на 2021 година,  кога правиме осврт на навиките што сме одлучиле да ги напуштиме во 2019 година, и да усвоиме...

Моделот на работа што ќе го усвоите сега ќе...

Кога пандемијата навлезе во нашите професионални животи, лидерите во областа на човечките ресурси веднаш презедоа чекори и помогнаа во реорганизирањето на работата...

Како поинаку да размислуваме за корпоративните иновации

„Сега, повеќе од кога било претходно, организациите мора да бидат подготвени да реагираат на новиот свет што се создава околу нив“. Ова...

Совети што секој мал бизнис треба да ги следи

Би требало да ја искористите секоја можност одново да го процените вашиот бизнис и да одлучите во кој дел сте можеле да...

Македонија: Народна банка продолжува со активностите за финансиска едукација...

На денешната седница, Советот на Народната банка ја донесе Програмата за работа банката за 2021 година, којашто содржи програмски активности наменети за...

Ако сакаат успешна иднина, компаниите треба да ги разберат...

Интересен податок: во 2019 год, бројот на лица кои припаѓаат на генерацијата Зед беше повисок од бројот на милениумците, и сега сочинуваме...

Кои треба да бидат нашите финансиски цели во следните...

Многумина се соочија со тежок период, и некои од нас сфатија дека не сме добро подготвени за финансиската несигурност. Бидејќи сите се...