домаОдмор

Одмор

Зимата во време на пандемија е совршено време да...

Како што пандемијата продолжува, голем дел од нас чувствуваат поголем притисок на работа во споредба со кога било претходно. Можеби вашата компанија работела со...

„Училишни одмори“ – најновиот тренд на угостителската индустрија чија...

Децата од целиот свет треба да се вратат во училишните клупи и станува јасно дека за многумина, оваа училишна година ќе биде уникатна во...

Катарина Георгиевска: Неопходни се лидерки со современ пристап за...

Катарина, односно Ката е ко-споственик, заедно со нејзиниот сопруг Ванчо на „ранчо“ во село Оморани, каде успева со невидена грижа и посветеност да привлекува...

Од патувачки дружини до приватни авиони, богатите се решени...

Милиони Американци ги променија плановите за патување во екот на пандемијата - некои одлучија да одат на екскурзии ова лето, а другите пак ги...

Грција ја промовира оригиналната туристичка кампања – Здравјето на...

Министерството за туризам на Грција, во соработка со Националната туристичка организација ја промовираа кампањата „Дестинација Грција, здравјето на прво место“. Целта на кампањата е да...

Руси купуваат најмногу недвижнини во Црна Гора

Во текот на минатата година, странски државјани купиле недвижен имот во Црна Гора во вредност од 169,99 милиони евра, што е пак за 2,6...

Хрватска повторно размислува да воведе задолжителен карантин за туристи

Одлуката за задолжителен двонеделен карантин за сите лица кои пристигнуваат од Србија, Босна и Херцеговина, Северна Македонија и Косово ќе се разгледува во следните...

Каков е планот на Грција за привлекување туристи ова...

Во едно топло саботно попладне, на островот Глифада јужно од Атина, Зисимос Зизос ја набљудува песочната плажа. Со далечинско во рака, испраќа моќен дрон...