дома Кариера

Кариера

Пет тајни на добриот прв впечаток

Што е тоа што на луѓето им се допаѓа кога за прв пат сретнуваат одредена личност? Следниве пет тајни го кријат одговорот. Подгответе се за...

Како да одржите одлична презентација пред голема публика

Како да направите одлична презентација што публиката долго време ќе ја помни и раскажува? Одговорот во продолжение. Подготовка и вежбање Тремата е сосема нормална кога треба да...

Како да го одберете вистинскиот работник?

Како да знаете дека сте го одбрале вистинскиот кандидат за работното место? Постојат неколку начини да направите проверка пред да одлучите. Во продолжение некои...

Конференција 200 Жени Претприемачки, можност за бизнис дружење, мотивација...

Во среда на 05.12.2018 во хотел ALLIKAS, во Скопје ќе се одржи втората Конференција на жени претпримачки. Овој пат за разлика од минатата година бројот е...

Карактеристики на критичкото размислување

Критичките мислители размислуваат рационално и логички ги поврзуват идеите. Тоа се луѓе кои го движат светот напред, луѓето кои истражуваат и ги разбираат нештата. Тие...

Секое ново утро е нова шанса за креативна авантура

Задоволство ни е да споделуваме успешни инотивни и интересни приказни, а тука место си најде и FEYDOM, бизнис што веќе 13 години креира произведува...

Кои прашања треба да ги поставите на интервју за...

Секој работодавач сака да има вреден и посветен тим, луѓе на кои може да им верува и со кои ќе може искрено да разговара....

Конференција на мајки претприемачи во организација на Women in...

“Мораме да бидеме свесни дека домашната канцеларија е инкубатор, но не и акцелератор на женското претприемништво. Со сите обврски поврзани со децата, дневно ни...