домаКариера

Кариера

Мелинда Гејтс – бизнис лидер и филантроп

Фото: Facebook Мелинда Гејтс многумина ја знаат како жената на еден од најбогатите луѓе на светот, Бил Гејтс. Но, Мелинда не е само богата сопруга,...

Знаци што покажуваат дека е време за нова работа

Можеби веќе размислувате за нова работа, но не сте сигурни дали е дојдено вистинското време. Еве неколку знаци што ќе ви помогнат во одлуката. Не...

Мајка и деловна жена – како да функционирате во...

Да се најде баланс помеѓу работата и домот не е лесна задача за многу мајки. По турбулетното утро, следува напорен работен ден, а потоа...

Зошто жените се подобри менаџери од мажите

Во 1953 година, организацијата што се занимава со истражување на јавното мислење Gallup ги праша Американците: “Ако имате нова работа и имате шанса да изберете шеф,...