домаКариера

Кариера

Зошто треба да го прифатите нелинеарниот кариерен пат

Да беше животот филм, ќе завршевте средно, ќе одберевте што сакате да студирате, ќе стекневте диплома и потоа веднаш ќе ја пронајдевте работата од...

Три начини одново да се заљубите во работата

По предизвиците од 2020 год и последователните промени во 2021 год, голем број професионалци во светот на сметководството и финансиите искусуваат поголем стрес од...

Дали дошло време да дадете отказ?

Размислувате да дадете отказ од работа? Не сте сами. Истражување спроведено од Микрософт откри дека 41% од светската работна сила размислува за напуштање на...

Лични карактеристики на лидерите кои водат со доверба

Кога правевме истражување за оваа книга, еден искусен извршен директор ни кажа: „Фер одлуките се лесни. Мојата работа е да ги носам тешките одлуки“. И,...

Интерактивна работилница – Points of You® for New Points...

Интерактивната работилница за примена на методологијата Points of You® во сопствениот бизнис и личен развој, за да можеме работите да ги погледнеме од поинаква...

Когнитивна флексибилност – клучна за учењето и креативноста

Коефициентот на интелигенција (IQ) често пати се смета за клучен фактор за успех, особено во области како што се науката, иновирањето и технологијата. Всушност,...

Пет работи што сакав да ги знам кога ја...

Не е тајна дека во повозрасните години, доаѓа мудроста (општо земено). Со текот на годините, научив многу за тоа кој сум, кои се моите...

Лидерството е како да се занимавате со импровизаторска глума

Една од вештините што сите ние треба да ја развиеме ако сакаме да бидеме и да се однесуваме како лидер е да ги развиеме...