домаКариера

Кариера

Три начини на размислување што ефикасните бизнис лидери ги...

Деловното лидерство значи дека водите преку оптимизација на себеси, што пак има влијание на луѓето околу вас. Високо ефикасните бизнис лидери се фокусираат на...

Како новите лидери можат да ги одбегнат замките од...

Не итајте да дадете одговор Лесно е да чувствувате притисок дека сте изворот на сета мудрост кога тим професионалци ви се обраќаат за насоки. Ја...

Три начини како страста да го поттикне вашиот кариерен...

Сега како никогаш досега менуваме работни места, скокаме во нови кариери и основаме нови бизниси. Често пати подлегнуваме на овие професионални промени само поради...

Преголемата љубезност на работа може да и` наштети на...

Еден клиент неодамна ми кажа дека сакал унапредување, но чувствувал дека неговата „љубезност“ била пречка. Се прашуваше дали треба да има построг пристап за...

Што прават добрите лидери кога доаѓаат на местото на...

Секој лидер кој е поставен на висока позиција што претходно била заземена од некој друг се соочува со истиот предизвик: мора да се справи...

Знаци што ви кажуваат дека е време да ја...

Како што се одолговлечи справувањето со Ковид-19, голем број луѓе имаа време да размислат за нивните кариери. Како прво, многу луѓе ги изгубија работните...

Како да се справите со лош шеф

Ако сте еден од многумината кои сметаат дека работат за тежок и непријатен шеф, не сте сами. Според еден скорашен извештај на 15Five, една...

Пандемијата ја врати назад родовата еднаквост за повеќе од...

Празнината на родовата еднаквост која бавно се пополнува низ целиот свет минатата година беше растргната на мали делчиња од штиклите на пандемијата која има...