домаИновации

Иновации

Помогнете му на секој вработен да стане „внатрешен претприемач“

Пандемијата покажа дека шоковите и кризите во светот се реални настани, и дека заканата од уште повеќе кризи нема туку-така да замине. Победнички организации...

Како да го тренирате мозокот за да бидете поиновативни

Без разлика дали работите како агент за недвижности за некоја корпорација или како маркетинг гуру, иновативното размислување често пати е потребно за да можете...

Клучот на корпоративното иновирање лежи во вработените кои не...

Иновација – овој термин е фокална точка на деловниот успех што во денешно време дури и се употребува како некој вид талисман. Не` потсетува...

Каде можете да ја пронајдете следната успешна идеја

Барате нови начини да иновирате? Добрите вести се што не е потребно да работите на таен технолошки пронајдок. Размислете за Peloton, компанијата која нуди вежби...

Пандемијата создаде нова генерација одлични претприемачи

Хенри Лангер има 12 години. Има тиркизна коса, живее во Лос Ангелес и има со што да се занимава по дома – две миленичиња...

Македонската Агенција за странски инвестиции и промоција на извозот...

Десет македонски компании, кои заеднички изложуваат свои производи на националниот павиљон, оваа година учествуваат на дигиталното издание на Хановер Месе, пренесува бизнис инфо. Под...

Зошто страничното размислување на Стив Џобс и Елон Маск...

Замолете кој било лидер да ви понуди пакет најдобри практики што тој ги користи во неговата компанија и тој најверојатно може да го направи...

Стартап компаниите треба да научат да лобираат

Стартап фирми се` повеќе заглавуваат во некои строго регулирани индустрии, и крајно време е да почнат да ги сфаќаат тие одредби сериозно. Одамна поминаа...