домаЖени кои ги сакаме

Жени кои ги сакаме

SheCommerce: За успешен бизнис потребна е верба во себе!

Нови знаења поврзани со електронската трговија, актуелните трендови во дигиталната економија, патот до успехот пренесен од страна на четири успешни жени претприемачи и, корисни...

Голема заинтересираност за членство во ЦЕЕД Клуб на жени...

Создавање ЦЕЕД Клуб на жени претприемачи и менаџери и создавање локални ограноци во четири региони надвор од Скопје, тематски работилници како да ја направите...

САД: Вработените мајки се под огромен притисок

За Клара Васкез, сертифициран обезбедувач на домашна нега, во земјоделскиот град Санисајд, во државата Вашингтон, пандемијата создаде ново ниво на анксиозност. „Тука сум за...

Позначајни новини во Законот за заштита на личните податоци

Новиот закон за заштита на личните податоци е објавен во Службен Весник на РСМ 42/20 од 16.02.2020 година, истиот влегува во сила осмиот ден...

Лекции што можеме да ги научиме од жените лидери...

Време на криза може да поттикне иновирање и просветлување. Пандемијата на Ковид-19 ја истакна способноста на светските лидери да одговорат на огромните и испреплетените предизвици....

Жените претприемачи најсилно сјаат кога ги раскажуваат сопствените приказни,...

Во книгата која изобилува со детали и чија цел е да ја подигне свеста за личниот пат на жените во бизнисот - „Жени претприемачи:...

Катарина Георгиевска: Неопходни се лидерки со современ пристап за...

Катарина, односно Ката е ко-споственик, заедно со нејзиниот сопруг Ванчо на „ранчо“ во село Оморани, каде успева со невидена грижа и посветеност да привлекува...

Нема мал или голем успех… Кога една може и...

Дороти Пачкова, свежо лице, мајка и жена борец, глас што одамна беше потребен за да се менува свеста... Таа ја имаше храброста да започне едно,...