домаДинамичен живот

Динамичен живот

Како неделната работа да ја завршите за три саати

Без разлика дали работите од дома или во канцеларија, голем број луѓе имаат тешкотии да го одржат фокусот, да бидат продуктивни и времено да...

Пет видови ментори што ни се потребни во животот

Секому му е потребен ментор. Не, пречкртајте го тоа – сите ние можеме да користиме 5 видови ментори. „Најдобрите ментори можат да ни помогнат...

Холандска тајна како секојдневната радост да ја направите посилна

Кога и да се случува нешто возбудливо во мојот живот, дали е роденденска прослава, одмор или онлајн видео повик со тие што ги сакам,...

Пет начини како, како претприемач, да го надминете сомнежот...

Претприемништвото е една од најтешките работи. Работиме 24/7 за да бидеме еден чекор пред конкуренцијата која сака да не` искористи и да земе уште...

Како да им пристапите на стрес факторите за да...

Нашите врели копчиња постојано се притискаат. Луѓето не` навредуваат, ситуациите не излегуваат така како што сме се надевале и стресот се активира, пишува Бјанка...

Зошто духовноста е клучна за претприемачки успех

Стив Џобс, ко-основачот на Апл и долгогодишен извршен директор на компанијата, најмногу е познат поради тоа што беше изумител, иноватор и еден од најуспешните...

Која е целта на канцеларијата и дали се` уште...

Вработените во LendingTree, компанија која работи како пазар за заеми онлајн, лоцирана во Шарлот, Северна Каролина, се` уште работат од бироа и каучи, во...

Неизговорени причини зошто вработените не сакаат да престане работат...

Не е тајна дека тензиите меѓу работодавачите и вработените поврзани со враќањето назад на работното место со физичко присуство растат се` повеќе. Колку што...