домаДинамичен живот

Динамичен живот

Дигитални номади – луѓе чиј животен стил е мешавина...

Со работењето на далечина, минатата година Ели Халс одлучи да го замени нејзиниот дом во југоисточен Лондон со еден месец престој на југот на...

Како пак да научите да воспоставувате контакт со очи

Како што почнуваме да се враќаме на деловните состаноци со физичко присуство и на нашиот личен живот, правиме голем социјални и лични прилагодувања. Бидејќи во...

Дали дошло време да дадете отказ?

Размислувате да дадете отказ од работа? Не сте сами. Истражување спроведено од Микрософт откри дека 41% од светската работна сила размислува за напуштање на...

Три едноставни лидерски чекори за намалување на стресот кај...

Кризата се намалува, но раните што ги нанесе се длабоки. И покрај сите херојски напори на вработените да ги одржат компаниите оперативни, сепак последните...

Како да ја користите емоционалната интелигенција за деловен успех

Концептот на емоционална интелигенција се изучува со децении. Но, дури во 1995 год, со објавувањето на книгата на Даниел Големан – „Емоционална интелигенција“, концептот...

Правете ги овие 3 работи за да одбегнете сериозни...

Претприемачите се горди на нивните напорни работни обврски и непроспиени ноќи. Но, ново истражување посочува дека овој вид животен стил има негативно влијание на...

Најчестите совети како самите да ја подобрите личната добросостојба...

Индустријата која нуди алатки за само-помош е бизнис кој цвета. Се состои од славни личности со малку талент но големо разбирање за тоа како...

Што го ослободува креативното размислување

Во книгата „Страничен удар по глава“, консултантот за креативно размислување и автор, Роџер ван Еч, пишува дека сите имаме многу заеднички нешта, барем кога...