домаДинамичен живот

Динамичен живот

Доброто менаџирање сo време посилно влијае врз добросостојбата отколку...

Бидејќи станавме премногу зафатени и окупирани со секаков вид потребни и непотребни обврски, порасна желбата работите да се прават или обавуваат побрзо и ефикасно....

За да бидете поуспешни, следете го советот на Елон...

Кога Њујорк Тајмс неодамна ги замоли своите читатели да размислат за лекциите што ќе ги извлечат од пандемијата, една жена од Џорџија одговори: „Нема...

Емпатијата меѓу вработените е клучна за закрепнувањето по пандемијата

Со имплементацијата на програмите за вакцинација и намалувањето на рестриктивните мерки, голем број луѓе со нетрпение чекаат да се вратат кон некаков вид нормалност....

Компанијата од иднината нема канцеларија

Сега кога можеме да го согледаме крајот на пандемијата, луѓето имаат огромна потреба од долги оброци во ресторани со пријатели, патување со авион што...

Како работата можe да ви помогне да ја надминете...

Годината 2020та е синоним за кризи: пандемија, граѓански непокор поради расна неправда, финансиска нестабилност, тековна климатска криза и политички превирања. Додека сите Американци се...

Пандемијата ја врати назад родовата еднаквост за повеќе од...

Празнината на родовата еднаквост која бавно се пополнува низ целиот свет минатата година беше растргната на мали делчиња од штиклите на пандемијата која има...

Како да изградите лична отпорност во година исполнета со...

Во време на повисоки нивоа на стрес и болка, потребно е повеќе од верба во вашата способност за надминување препреки. Потребна е отпорност, смета...

Пандемијата може да влијае на нашата способност да носиме...

Како некој кој во минатото се соочил со ментални проблеми, на мојата целокупна отпорност низ пандемијата, би и` дал оцена 3+. Не е одлично,...