дома Деловен стил

Деловен стил

Бил Гејтс предвидува каква ќе биде 2021 год

Бизнисменот, компјутерскиот инженер и филантроп, Бил Гејтс и претходно сподели сопствени предвидувања во јавноста и најави дека не` очекува здравствена криза како...

Говорот на вашето тело кажува дали сте вистински лидер

Постојано ја гледам истата ситуација. Кога луѓето ќе дознаат дека сум истакнат говорник за говор на тело и лидерско присуство, сите го...

Како поинаку да размислуваме за корпоративните иновации

„Сега, повеќе од кога било претходно, организациите мора да бидат подготвени да реагираат на новиот свет што се создава околу нив“. Ова...

Нов тренд меѓу професионалците: виртуелни сесии за продуктивност

Кога Клое Томалин е внесена во сопствената работа, таа си потпевнува. Ја врти косата со прстите. Деновиве, дури може да заборави дека...

Како да одговорите на незгодни прашања на интервју за...

Ако претходно сте биле на голем број интервјуа за работа, тогаш знаете дека тие испрашувања се одвиваат подобро кога се даоѓате подготвени,...

Кои се 100те најуспешни македонски компании според СКЗМ?

Стопанската комора на северо-западна Македонија (СКСЗМ) го одржа десеттото издание на манифестацијата Топ 100, на која беа прогласени најдобрите и најуспешните 100...

Што подразбира успешното лидерство?

Лидерството е феномен кој тешко се дефинира во детали. Сите знаеме дека е важно, но малкумина можат точно да идентификуваат од што...

Како лидерите да престанат да ги тераат жените да...

Една од четири жени размислува за забавување на темпото на развој на сопствената кариера или целосно напуштање на работната сила како последица...