дома Градам кариера

Градам кариера

Како да одржите одлична презентација пред голема публика

Како да направите одлична презентација што публиката долго време ќе ја помни и раскажува? Одговорот во продолжение. Подготовка и вежбање Тремата е сосема нормална кога треба да...

Конференција 200 Жени Претприемачки, можност за бизнис дружење, мотивација...

Во среда на 05.12.2018 во хотел ALLIKAS, во Скопје ќе се одржи втората Конференција на жени претпримачки. Овој пат за разлика од минатата година бројот е...

Посебноста на жената во бизнисот – отворен настан на...

Women in Adria MK заедно со жените во бизнисот од ИМЕ програмата ве покануваат на средба на којашто ќе се зборува на тема Посебноста на жените...

Еколошки амбалажи за храна од ферментирани бактерии и квасец

Фото: From Peel to Peel Италијанската дизајнерка Ема Сичер создаде биоразградлива амбалажа, како еколошка алтернатива за пластиката. Комбинирајќи остатоци од храна со бактерии и квасец таа...

Еколошки ролетни од хартија

Дизајнерка од Тајланд создаде колекција на хартиени ролетни коишто се одржлива и еко алтернатива на пластичните, пишува Dezeen. Начар Саватдичаи, дипломец од универзитетот Kingston од Лондон,...

Кои прашања треба да ги поставите на интервју за...

Секој работодавач сака да има вреден и посветен тим, луѓе на кои може да им верува и со кои ќе може искрено да разговара....

Десет совети за поголема самодоверба

Многу успешни луѓе велат дека самодовербата е клучот на успехот, меѓутоа ретко кој од нив навистина знае да објасни како впрочем самодовербата се гради...

Студентка од Полска создаде пакувања од Комбуха што можат...

Полската студентка по дизајн Роза Јануш го создаде Scoby,еколошка алтернатива на пластично пакување којашто се добива со слични методи кои се користат за да...