домаГрадам кариера

Градам кариера

Ако им помогнеме, новите мајки можат да ја пополнат...

Поправање на празнината во рододовата разноликост? Потребен е фокус на поддршката на жените претприемачи кои започнуваат семејство. Секако, постојат менторски програми, инкубатори со фокус на...

Која е вистинската причина поради која повеќето бизниси пропаѓаат...

Бирото за трудова статистика објави дека 70% од сопствениците на бизниси пропаѓаат до десетта година постоење. Повеќето луѓе не ја знаат основата причина зошто...

Преголемата љубезност на работа може да и` наштети на...

Еден клиент неодамна ми кажа дека сакал унапредување, но чувствувал дека неговата „љубезност“ била пречка. Се прашуваше дали треба да има построг пристап за...

Знаци што ви кажуваат дека е време да ја...

Како што се одолговлечи справувањето со Ковид-19, голем број луѓе имаа време да размислат за нивните кариери. Како прво, многу луѓе ги изгубија работните...

Како да се справите со лош шеф

Ако сте еден од многумината кои сметаат дека работат за тежок и непријатен шеф, не сте сами. Според еден скорашен извештај на 15Five, една...

Во периодот по пандемијата ќе бидат потребни нов вид...

Една од најчестите заблуди во секоја организација е тоа што лидерството се поврзува со одредени улоги и само со одредени титули. Откако ќе се...

Менаџерски трикови и совети во рамки на ЦЕЕД Клуб...

Што го разликува успешниот менаџер од просечниот раководител? Во колкава мера ја почитуваме и цениме сопствената професија и зошто е тоа важно? Дали го...

Дали треба да започнете мал бизнис во вашите педесетти?

Точното време, вели Боб Патон, е клучно за жнеење зеленчукови култури. Но, кога станува збор за лично искоренување од корпоративниот живот и наоѓање професионален...