дома Бизнис

Бизнис

Како полесно да ги постигнете вашите цели во бизнисот

Имате идеја и сте започнале сопствен бизнис. Сакате да ги остварите замислените цели и да изградите успешен бренд. Следниве неколку совети ќе ви помогнат во...

Зошто жените се подобри менаџери од мажите

Во 1953 година, организацијата што се занимава со истражување на јавното мислење Gallup ги праша Американците: “Ако имате нова работа и имате шанса да изберете шеф,...

Што е франшиза и франшизно работење

Франшизата претставува форма на соработка меѓу продавачот на франшизата (франшизер) и корисникот на истата (франшизист). Франшизерот го нуди својот бренд и know – how,...