домаБизнис

Бизнис

Знаци што покажуваат дека е време за нова работа

Можеби веќе размислувате за нова работа, но не сте сигурни дали е дојдено вистинското време. Еве неколку знаци што ќе ви помогнат во одлуката. Не...

Што сака клиентот да чуе?

Фото: Pixabay Некои зборови едноставно го мамат клиентот да го купи тоа што го нудите. Искористете ги правилно. Како можам да ви помогнам? Ова прашање дава една...

Како полесно да ги постигнете вашите цели во бизнисот

Имате идеја и сте започнале сопствен бизнис. Сакате да ги остварите замислените цели и да изградите успешен бренд. Следниве неколку совети ќе ви помогнат во...

Зошто жените се подобри менаџери од мажите

Во 1953 година, организацијата што се занимава со истражување на јавното мислење Gallup ги праша Американците: “Ако имате нова работа и имате шанса да изберете шеф,...

Што е франшиза и франшизно работење

Франшизата претставува форма на соработка меѓу продавачот на франшизата (франшизер) и корисникот на истата (франшизист). Франшизерот го нуди својот бренд и know – how,...