домаБизнис

Бизнис

Најк ги затвора канцелариите една недела за да им...

Глобалната компанија за спортски обувки и облеки Најк одлучи да даде предност на менталното здравје на вработените и продуктивноста да ја стави на второ...

Осум чекори за започнување мал бизнис од нула

Правиме воодушевувачки, значајни работи секој ден, но во мали дози. Создаваме живот, семејство, кариера, поглед на свет, наследство – сето тоа во мали залаци...

Зошто границите се толку многу важни за претприемачите

Кога започнувате бизнис, влоговите се повисоки и полични. Во голем број случаи, бизнисот се заснова на мисијата и на еден вид екстензија на вас...

За да ја зголемите продажбата, обидете се нови нешта

Работењето со толку многу различни клиенти од различни индустрии ви ги отвора очите за нови идеи, стратегии и увиди. Секогаш сум отворена за прифаќање...

Како тешките одлуки да ве доведат до позитивни резултати

Последните 12-18 месеци беа дефинирани од тешки одлуки. Овие одлуки често пати се носеа од неопходност и покрај тоа што имаа ужасни последици. Бидејќи...

Студија открива дека емоционалната интелигенција е поважна за претприемачки...

Мета-анализа што вклучува податоци од над 65 000 сопственици на бизниси ја посочува важноста на емоционалната интелигенција во претприемништвото. Студијата, издадена во Strategic Entrepreneurship...

Што клиентите навистина сакаат од вашиот бренд и како...

Привлекувањето и задржувањето на вниманието на клиентот може да преставува вистински предизвик за компаниите во денешните пазари со голем број конкуренти. Претворањето на љубопитноста во...

Катастрофи што треба да ги одбегнете во процесот на...

Некои индустрии требаа да го стегнат ременот во текот на минатата година. Истражувањата од последните месеци во 2020 год покажуваат дека 65% од компаниите во...