Mihaela Miova

Европските земји започнаа со намалување рестриктивните мерки

Италија и Шпанија заедно со други европски земји почнуваат да ги олеснуваат мерките за карантин. Повеќето бизниси во Италија, вклучувајќи ги баровите и фризерските студија, ќе...

Шерил Сандберг: Пандемијата создаде деноноќни работни смени за жените

„Пред кризата со коронавирус во САД, многу жени веќе работеа „двојна смена“, работејќи ги своите работи, потоа одејќи во својот дом каде што се одговорни за...

Вработените во Google ќе работат од дома до крајот на годината

Сундар Пичаи, главниот извршен директор на Google, им соопшти на своите вработени дека ќе работат од дома најмалку до крајот на годината, пренесува Business Insider.

Грешки што претприемачите ги прават при скалирање на својот бизнис

Откако сте посветиле долго време на подготовка на бизнис идејата во вашите канцеларии, подготвени сте вашиот претприемачки сон да го пласирате на пазарот.

Карантинот ги натера властите на Милано да го намалат проблемот со загадувањето

Една од главните теми на политичарите овие денови е како коронавирусот го измени начинот на кој ќе живееме од сега па натака. Еден од градовите кој...

Со Ковид-19 заедничките канцеларии стануваат клучни за развојот на бизнисите

Знаеме дека животот и нашето секојдневие ќе се сменат, барем додека не се открие вакцина против Ковид-19. Но сè уште само се претпоставува како ќе изгледа...