домаТехнологија

Технологија

Apple и Hyundai заедно ќе произведуваат автономен автомобил

Јужнокорејскиот производител на автомобили Hyundai и американскиот технолошки гигант Apple наскоро би можеле да го финализираат договорот за производство на автономни електрични автомобили, што...

ЕУ за првпат ќе може да биде акционер во...

Европската Унија за првпат ќе може да стане директен акционер во стартап фирми преку создавањето на еден од најголемите инвестициски фондови на стариот континент,...

Како 5Г технологијата ќе ги трансформира бизнисите

Се сеќавам во 90тите кога компјутерите станаа сеприсутни, на работните места наголемо се зборуваше дека луѓето ќе имаат огромни количини новооткриено време што можат...

Изградете ја иднината на вашата компанија преку визуелна соработка

Со наглата промена кон работа на далечина, работната средина се промени од канцеларија и сала за состаноци во кујнски маси и спални соби. Наоѓањето...

Марија Димовскa: треба и може жените уште од најрана...

Марија Димовска е едно од најпрепознатливите лица во стартап екосистемот кај нас. Иако млада, Марија покажува високо ниво на професионализам, искрена желба да се...

Подемот на алгоритмите: како вештачката интелигенција го трансформира одржливото...

Во свет во кој одржливоста е клучен фактор во носењето инвестициски одлуки, вештачката интелигенција може да обезбеди подлабока јаснотија и увид во потребните информации...

Симона Чаминска: За сопствен бизнис потребно е знаење, ресурси...

Глобалната недела на претприемништвото (GEW) се одржува кај нас од 2008 година, а од 2018 година наваму во организација на Стартап Македонија. Манифестацијата, која...

Вештачката интелигенција ја прави индустријата за убавина поинклузивна и...

Атима Лиу беше ученичка во основно училиште кога првпат научи дека „(голиот) акт“ не е универзален. Сега има 30 години и се сеќава како...