дома Претприемништво

Претприемништво

Македонија ќе стане регионален стартап центар каде младите ќе...

Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, оствари средба...

Совети за мали бизниси од седумнаесетгодишна девојка која создаде...

Тајла-Симон Крајтон постигнала многу за 17-годишна девојка: таа е основач и извршен директор на „Сосот Сиена“, односно нејзините сосови за пилешко месо...

Како лидерите да престанат да ги тераат жените да...

Една од четири жени размислува за забавување на темпото на развој на сопствената кариера или целосно напуштање на работната сила како последица...

Што мајчинството мoже да ве научи за претприемништвото

Повеќето луѓе најверојатно ќе ви кажат дека започнување сопствен бизнис со новородено бебе можеби и не е баш добра идеја, но токму...

Како генерацијата Зед го менува претприемништвото на позитивен начин

Многу долго време, постоеше убедувањето дека мојата генерација – милениумците – е генерација на претприемачи. Најголемиот дел од нас се пронаоѓаат во...

Според Стив Џобс, изборот на кариерата ги одделува успешните...

Бизнис магнат, инвеститор, и пионер во технолошката индустрија, Стив Џобс почина во 2011 год, на 56-годишна возраст. Во текот на неговиот професионален...

Како 5Г технологијата ќе ги трансформира бизнисите

Се сеќавам во 90тите кога компјутерите станаа сеприсутни, на работните места наголемо се зборуваше дека луѓето ќе имаат огромни количини новооткриено време...

Претприемништвото по Ковид: претприемачки вештини за отпорност без кои...

Ковид-19 ни ги отвори очите. Пандемијата ги натера организациите на сите континенти да сфатат колку многу нивните бизнис модели зависат од средина...