дома Претприемништво

Претприемништво

Четири начини како да го истакнете вашиот мал бизнис...

Минатата година несомнено не` натера да ги смениме првичните планови и донесе коренити промени на повеќе начини што кој било може да...

Зошто креативното раскажување приказни е важно за бизнисот?

Дали знаете дека луѓето поминуваат 57% од денот во мечтаење? Дали некогаш сте го правеле тоа? Понекогаш се враќате дома со автомобил...

Колку е важна цената?

Цената е важна – секако, но понекогаш мислам дека ние, луѓето кои работат продажба, ја прават поважна отколку што таа навистина му...

Помогнете му на секој вработен да стане „внатрешен претприемач“

Пандемијата покажа дека шоковите и кризите во светот се реални настани, и дека заканата од уште повеќе кризи нема туку-така да замине....

Како да станете партнер со други компании за да...

Кога сакате да го скалирате бизнисот, имате неколку избори. Можете да потрошите повеќе пари на маркетинг. Можеби ќе можете да додадете уште...

Барате бизнис идеја? Почнете со целта

Дали некогаш сте сакале да добиете нова бизнис идеја? За некои претприемачи, идејата доаѓа природно – можеби поради познатата индустрија, или имало...

Правила за успешен бизнис

Истражувањата покажуваат дека конкурентската предност во бизнисот во денешно време се губи побрзо отколку во минатото. Анализирајќи ја оваа еволуција, голем број...