дома Компаниска култура

Компаниска култура

Како вашето племе да стане посилно и како да...

Моето прво сеќавање на зборот „племе“ доаѓа од времето кога имав околу 8 години. Мојот дедо беше пастор на црква во динамичната...

Како да дадете повратни информации на соодветен начин

„Знаеш, ти си таков менаџер што останатите го мразат“. Никогаш нема да ги заборавам овие зборови, вели Џастин Барисо, автор, говорник и...

Добрите лидери често им оддаваат почит на нивните вработени

Во денешната професионална средина што постојано еволуира, луѓето вложуваат големи напори само за да го одржат темпото на работа. Транзицијата кон свет...

Шест чекори до успешно имплементирана промена во работењето на...

Промена. Зборот предизвикува страв кај многумина. Ако сте дел од иницијатива за управување со промени, или едноставно се обидувате да им помогнете...

Дали на културата на вашето работно место и` недостасува...

Поминуваме многу време на работа, така што има смисла сопствениците на бизниси, лидерите и професионалците во доменот на човечките ресурси да бидат...

Среќни вработени водат до подобро работење и поголем профит

Во книгата „Предноста на среќата“, авторот Шон Акор ја истражува улогата на позитивната психологија на работното место. Повеќето од нас функционираат според...