домаЧовечки ресурси

Човечки ресурси

Како соодветно да му се заблагодарите на вашиот тим

Не станува збор за пари „Парите се компензација,“ вели д-р Боб Нелсон - светски признат авторитет од областа на оддавањето признание и поттикнување ангажман кај...

Зошто треба да го прифатите нелинеарниот кариерен пат

Да беше животот филм, ќе завршевте средно, ќе одберевте што сакате да студирате, ќе стекневте диплома и потоа веднаш ќе ја пронајдевте работата од...

Три начини одново да се заљубите во работата

По предизвиците од 2020 год и последователните промени во 2021 год, голем број професионалци во светот на сметководството и финансиите искусуваат поголем стрес од...

Помогнете му на секој вработен да стане „внатрешен претприемач“

Пандемијата покажа дека шоковите и кризите во светот се реални настани, и дека заканата од уште повеќе кризи нема туку-така да замине. Победнички организации...

Вие и вашиот тим, престанете да работите премногу

Откако почна пандемијата и голем број работници почнаа да работат на далечина, рамнотежата или претопувањето на професионалниот и приватниот живот стана предизвик за многумина....

Три едноставни лидерски чекори за намалување на стресот кај...

Кризата се намалува, но раните што ги нанесе се длабоки. И покрај сите херојски напори на вработените да ги одржат компаниите оперативни, сепак последните...

Пет работи што сакав да ги знам кога ја...

Не е тајна дека во повозрасните години, доаѓа мудроста (општо земено). Со текот на годините, научив многу за тоа кој сум, кои се моите...

Пет чекори до поубедливи продажни презентации

Најдобриот производ на светот нема да ви донесе успех ако вашите продажни агенти настапуваат со неинтересни презентации, пишува Колин Франсис на нејзиниот блог, експерт...