домаФинансии

Финансии

Од земјите во регионот, Македонија со најниска, Словенија со...

Иако пандемијата на коронавирусот влијаеше на падот на обемот на деловните активности во многу сектори во регионот, нивото на просечните плати во 2020 година...

Европската инвестициска банка одвојува нови 65 милиони евра кредит...

Европската инвестициска банка и Групацијата ПроКредит договорија нова кредитна линија од 65 милиони евра што ќе бидат наменети за мали и средни претпријатија од...

Совети што секој мал бизнис треба да ги следи

Би требало да ја искористите секоја можност одново да го процените вашиот бизнис и да одлучите во кој дел сте можеле да бидете подобри....

Македонија: Народна банка продолжува со активностите за финансиска едукација...

На денешната седница, Советот на Народната банка ја донесе Програмата за работа банката за 2021 година, којашто содржи програмски активности наменети за остварување на...

Кои треба да бидат нашите финансиски цели во следните...

Многумина се соочија со тежок период, и некои од нас сфатија дека не сме добро подготвени за финансиската несигурност. Бидејќи сите се обидуваме да...

Како да побарате повисока плата за време на пандемија...

Една од првите работи што компаниите скратија за време на карантините беше годишното покачување на платата. До јули 2020 год, една третина од работодавачите...

Подемот на алгоритмите: како вештачката интелигенција го трансформира одржливото...

Во свет во кој одржливоста е клучен фактор во носењето инвестициски одлуки, вештачката интелигенција може да обезбеди подлабока јаснотија и увид во потребните информации...

ЕУ ја очекува тешка трговска битка со САД

Европските функционери и компании ги одбројуваат деновите до резултатите од претседателските избори во САД за да видат во која насока ќе се движи американската...