домаРабота на далечина

Работа на далечина

Дигитални номади – луѓе чиј животен стил е мешавина...

Со работењето на далечина, минатата година Ели Халс одлучи да го замени нејзиниот дом во југоисточен Лондон со еден месец престој на југот на...

Деловниот свет нема да биде виртуелен засекогаш

Знам дека е модерно гласните усти во светот на лидерството и работната сила да предвидуваат деловен свет што „засекогаш ќе биде виртуелен“. Сепак, дозволете...

Откријте ja вистинската хибридна стратегија за вашата компанија

Во текот на претходните неколку месеци, зборував со голем број менаџери кои се борат со тоа како треба да изгледа враќањето во канцеларија за...

Фокусот на новиот начин на работа би требало да...

Како што се забрзува револуцијата на работното место, стануваме сведоци на темелно преиспитување на дефиницијата за флексибилност на компаниите. Дебатата веќе не се фокусира...

Престанете да микроменаџирате со многу состаноци на далечина

Со хаосот што се случува со процесот на транзиција кон работа на далечина што ги карактеризира првите неколку месеци од пандемијата на Ковид-19 неизбежно...

Зошто заморот предизвикан од Зум посилно ги погодува жените...

За време на состаноци на Зум со колеги, вообичаено држам втор, таен состанок со моето сопствено лице. Разговорите за време на овие состаноци-во-состаноци можат да...

Еве како да го „освежите“ работењето на далечина

Во текот на многу години, работењето на далечина се сметаше за повластица. Таквиот стил на работа е нешто што стартап и новоосновани компании го...

Компанијата од иднината нема канцеларија

Сега кога можеме да го согледаме крајот на пандемијата, луѓето имаат огромна потреба од долги оброци во ресторани со пријатели, патување со авион што...