домаМали претприемачи

Мали претприемачи

Три стратегии за раст што малите бизниси можат да...

Кога станува збор за водење мал бизнис, морате самите да завршите голем дел од подготвителната работа. За добро или лошо, вие сте господар на...

Започнете бизнис на страна и изградете си империја

Една од најголемите пропуштени можности во животот е започнување мал сопствен бизнис, цени Тим Денинг, успешен блогер од Австралија, новинар за Си-Ен-Би-Си и за...

Европската инвестициска банка одвојува нови 65 милиони евра кредит...

Европската инвестициска банка и Групацијата ПроКредит договорија нова кредитна линија од 65 милиони евра што ќе бидат наменети за мали и средни претпријатија од...

Како да започнете бизнис: водич за почетници

Според кинеските верувања, 2020та е година на стаорецот – и се поврзува со одликите на ова животно, како што се брзо размислување и приспособување,...

Најголемите предизвици со кои се соочуваат жените претприемачи

Кога жена ќе одлучи да се впушти во претприемничка авантура, се соочува со предизвици што се различни од оние со кои се соочуваат мажите. На...

Професионалните Дедо Мразовци се прилагодуваат на Божиќ онлајн

Без разлика дали признаваме или не, повеќето од нас носеле долен дел пижами или тренерки на барем еден онлајн повик, и излегува дека и...

Совети за мали бизниси од седумнаесетгодишна девојка која создаде...

Тајла-Симон Крајтон постигнала многу за 17-годишна девојка: таа е основач и извршен директор на „Сосот Сиена“, односно нејзините сосови за пилешко месо се продаваат...

Како да го забрзате растот на вашиот бизнис без...

Нема никаков сомнеж: сегашната ситуација во светот создаде предизвици за сите, вклучително и за претприемачите. Бизнисите беа приморани да ги затворат вратите и...