дома Лични финансии

Лични финансии

Едноставните правила за парите

Парите се важни. Ако сакате вашите соништа и желби да се остварат, морате да научите како да бидете успешни со парите. Треба...

Професионалните Дедо Мразовци се прилагодуваат на Божиќ онлајн

Без разлика дали признаваме или не, повеќето од нас носеле долен дел пижами или тренерки на барем еден онлајн повик, и излегува...

За две години го удвоив месечниот приход

Во август пресметував колку сум заработила од пет различни приходни канали. Сфатив гордо и среќно дека мојата дневна работа, иако ми обезбедува...

Како подобро да управувате со готовинските текови и да...

Која е една од најважните мерки по однос на здравјето на кој било бизнис? Готовинските текови - тие се показател за тоа...

Македонија: денес тргувајте на берза без провизија

По повод одбележувањето на 25 години од основачкото собрание на Македонска берза АД Скопје, Берзата иницира одржување на т.н. Инвеститорски ден кој се...

Никој не зборува за разликата меѓу мажите и жените...

Фактот дека жените се платени помалку од колегите мажи тврдоглаво опстојува во САД.  Од Јули оваа година, жените заработувале 84 центи на...

Во Мајкедонија „најпопуларни“ се потрошувачките и станбените кредити

Потрошувачките и станбените кредити, како најзастапени категории, во јуни оваа година, бележат раст од 1,1% и 1,4% во однос на минатиот месец...