дома Коучинг

Коучинг

ЖЕНИТЕ И НИВНАТА ЛИДЕРСКА ФУНКЦИЈА

Една од најкористените дефиниции за лидер(ка) е човек кој предводи група на луѓе или организација. Но, што всушност ние подразбираме...

Како луѓето да ја забележат вашата интелигенција

Како да ги истакнете своите таленти и вештини во право светло, прав момент и пред вистинските луѓе. Меки вештини За вашата интелигенција да дојде до израз...

Како да препознаете дали работите во “токсична“ работна средина

Можеби случувањата на работното место и однесувањето на колегите и претпоставените ви изгледа вообичаено, со оглед на тоа дека денес повеќе од било кога...

Интересни факти за говорот на телото

Дали сте знаеле дека... Спротивно на верувањата, најчесто луѓето кога лажат гледаат право во очи и не го тргаат погледот. Колку повеќе старееме, стануваме посериозни. Еден возрасен...

Како да одржите одлична презентација пред голема публика

Како да направите одлична презентација што публиката долго време ќе ја помни и раскажува? Одговорот во продолжение. Подготовка и вежбање Тремата е сосема нормална кога треба да...

Како да го одберете вистинскиот работник?

Како да знаете дека сте го одбрале вистинскиот кандидат за работното место? Постојат неколку начини да направите проверка пред да одлучите. Во продолжение некои...

Како полесно да “излезете“ од вашата комфорна зона

Промените го движат светот напред, а ако сте од оние што тешко ја напуштаат својата комфорна зона, еве неколку совети што треба да направите. Мала...

Лидерот прво мора да се спознае себе, да ги...

Интервју со Ирена Јакимова - основач на Инспирит Коучинг Самото име Инспирит Коучинг асоцира на поврзаноста со духот, со енергијата на секој човек и секој...