дома Инвестиции

Инвестиции

Женското претприемништво расте, но дали жените претриемачи ќе успеат...

Нема никаков сомнеж дека пандемијата создаде поголеми негативни последици врз жените. Голем број погодени индустрии се најдоа во неволја поради вработените жени...

Агенцијата за странски инвестиции бара локации за гринфилд и...

Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на РСМ одржа работен состанок со претставници на општините и компании од Пелагонискиот плански регион,...

Светскиот економски форум 2021 ќе се одржи во Сингапур

Светскиот економски форум, односно Самитот во Давос, кој секоја година во јануари се одржува во Швајцарија, поради пандемијата на коронавирусот ќе биде...

Едноставните правила за парите

Парите се важни. Ако сакате вашите соништа и желби да се остварат, морате да научите како да бидете успешни со парите. Треба...

Македонија ќе стане регионален стартап центар каде младите ќе...

Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, оствари средба...

Подемот на алгоритмите: како вештачката интелигенција го трансформира одржливото...

Во свет во кој одржливоста е клучен фактор во носењето инвестициски одлуки, вештачката интелигенција може да обезбеди подлабока јаснотија и увид во...

ЕУ ја очекува тешка трговска битка со САД

Европските функционери и компании ги одбројуваат деновите до резултатите од претседателските избори во САД за да видат во која насока ќе се...

Анализа: стартапите во Европа ќе отворат најмногу работни места...

Бројот на вработени лица во технолошки стартап компании во Европа порасна за 43% во последните четири години, со тоа што секторот стана...