домаЗдравје

Здравје

Пандемијата може да влијае на нашата способност да носиме...

Како некој кој во минатото се соочил со ментални проблеми, на мојата целокупна отпорност низ пандемијата, би и` дал оцена 3+. Не е одлично,...

Ладен туш наутро – рутината на најпродуктивните луѓе

Можеби за тие кои се навикнати да си кажуваат себеси „уште 5 минути“ кога ќе се разбудат наутро на звукот на алармот, под пуфкаст...

Како да се справиме со цела година акумулирана оптовареност...

Во текот на минатата година, нашите животи доживеаја коренити промени што доведоа до тоа голем број луѓе да чувствуваат исцрпеност и оптовареност од работа,...

Како да обезбедите постојана поддршка за анксиозните вработени

Побарувачката за часови за справување со анксиозност се вивна до небото, т.е. скокна за 4000% во 2020 год, покажуваат мерните податоци за корисниците од...

Анкета: во време на пандемија трошењето на храна е...

Речиси една година по карантините наметнати од Ковид-19 во САД, Американците  размислуваат како пандемијата влијаела на нивните потрошувачки навики. Според скорашна анкета спроведена од...

Како да бидете дисциплинирани во ваша корист за подобар...

Во моментов се чувствувам совладана од премногу обврски и прилив на информации, расцепена во многу различни насоки, и сфатив дека треба да вклучам повеќе...

Науката вели: комбинација од „машки“ и „женски“ мозок овозможува...

Во сите аспекти од професионалниот живот, од рекламните кампањи до работната средина, често се претпоставува дека мажите и жените се различни во корен, односно...

Како да се справиме со недостатокот на мотивација

„Како поттикнувате чувство на радост во време кога нема радост?“ Некој неодамна ми го постави ова прашање. Тукушто се вклучив во група за деловно вмрежување...