домаЗдравје

Здравје

Како 5Г технологијата ќе ги трансформира бизнисите

Се сеќавам во 90тите кога компјутерите станаа сеприсутни, на работните места наголемо се зборуваше дека луѓето ќе имаат огромни количини новооткриено време што можат...

Социјалното претприемништво треба да игра клучна улога во закрепнувањето...

Корпоративната социјална одговорност полека но сигурно зазема централно место во стратешките приоритети на корпорациите во последната деценија. Но, голем број компании имаат пристап кон...

Како да го подобрите задоволството на вработените во вашата...

Дознајте како да го подобрите задоволството на вработените во вашата фирма и како да создадете подобра култура. Со високите нивоа на стрес, анксиозност и несигурност...

Зошто социјалното претприемништво е добро и за луѓето и...

Кога размислуваме за кариера посветена на општото добро, повеќето од нас размислуваат за добротворни и непрофитни организации. Но во последните две децении, се појави...

Зошто активностите на различни бизниси се важни за поттикнување...

До овој момент, преку 70 милиони Американци веќе ги дале своите гласови за еден од двајцата претседателски кандидати, што претставува ниво на граѓанска ангажираност...

ЕУ воведува нови правила за патување

Државите членки на Европската Унија вчера се согласиле да ги координираат условите за патување на жителите на блокот додека трае пандемиjaта на кopoнавиpyc. Ова...

За време на пандемијата, некои бизниси брзо научија како...

Се зборува дека пандемијата на коронавирус не ја направила историјата, едноставно ја забрзала. Можеме да го кажеме истото и за општествените движења во поглед...

Ако баш морате да патувате со авион, еве како...

Немојте да патувате со авион во моментов, освен ако апсолутно не морате, поентира Лос Анџелес Тајмс. Искрено, не ни излегувајте од дома ако не морате....